Copyright 2017, Des Moines Register and Tribune Co.

Copyright 2017, Des Moines Register and Tribune Co.

Az abortuszt ellenző jogalkotók úgy alakították ki az új programot, hogy megakadályozzák a közpénzek bejutását a Planned Parenthoodba. A magánügynökség, amely évente körülbelül 2 millió dollárt kapott az állam régi családtervezési programjából, a múlt héten bezárta a klinikákat Bettendorfban, Burlingtonban, Keokukban és Sioux Cityben.

Az állami családtervezési program körülbelül 10 000 mérsékelt jövedelmű iowani polgár születésszabályozását fizeti. Iowa korábbi családtervezési programja a Medicaid, a közös szövetségi és állami egészségügyi program keretében jött létre. A Medicaid szabályai szerint az abortuszt végző ügynökségek nem kaphatnak pénzt a születésszabályozásért.

Az iowai törvényhozás abortuszellenzői úgy döntöttek, hogy kilépnek a Medicaid által támogatott családtervezési programból, és külön állami programot hoznak létre. Ez a lehetőség lehetővé tette az állam számára, hogy megtiltsa a Planned Parenthood és más, abortuszt végző ügynökségek részvételét. A lépés azonban azt jelentette, hogy az államnak le kellett mondania 3 millió dollár szövetségi Medicaid pénzről.

A Planned Parenthood támogatói azt állítják, hogy a hosszú távú születésszabályozási módszerek, például az IUD-k növekvő használata a fő oka annak, hogy az elmúlt évtizedben Iowában zuhantak a nem szándékos terhességek és az abortuszok.

© Copyright 2017, Des Moines Register and Tribune Co.

A Des Moines Register birtokába került dokumentumok szerint Iowa állam tisztviselői megtagadták a Medicaid fizetési arányának igazolására használt adatok megadását egy magánkezelő társaságnak, amely a héten felmondta az állammal kötött szerződését.

Az állam válasza arra késztette az AmeriHealth Caritas-t, hogy megvádolja Iowát, hogy pontatlan információkkal igazolja az alacsony kifizetéseket, és végül az AmeriHealth véget ért 18 hónapos működésének, mint az állam 4,2 milliárd dolláros programját irányító három magáncég egyike.

Az AmeriHealth piaci elnöke, Cheryl Harding június 8-án, a Humán Szolgáltatások Minisztériumának akkori igazgatójához intézett levelében azt írta, hogy az állam kamatlábai „nem megfelelőek” a cég Medicaid ügyfelei számára.

Harding azt írta, hogy ezek az arányok "nem támogatják a fenntartható Medicaid menedzselt gondozási programot".

Az AmeriHealth szerint az állam pontatlan kamatlábai miatt a vállalat több tízmillió dollárt veszített.

Shelly Chandler, a közel 150 egészségügyi szolgáltatót tömörítő Iowa Association of Community Providers igazgatója elmondta, hogy a Medicaid iowai privatizációja 2016 áprilisában 2014-es adatokon alapult.

"Elavult információkat használtak" – mondta Chandler.

Az adatok pontossága létfontosságú, mert kulcsszerepet játszik Iowa legsebezhetőbb lakossága számára meghozott egészségügyi döntésekben.

A szolgáltatások költségeinek őszinte tükrözésének elmulasztása szintén jelentősen hozzájárulhat a jövőbeli állami költségvetési problémákhoz – mondta mind egy nemzeti, független kutatócsoport, mind egy helyi egészségügyi vezető, miután értesült az AmeriHealth állam elleni vádjairól.

„Természetesen a ráták alacsonyabbak a kelleténél” – mondta Chandler. „Nem tükrözik pontosan, hogy valójában mire is költenek.”

Az AmeriHealth kilépésével Iowa két magáncég, a UnitedHealthcare és az Amerigroup irányítja a programot december 1-től.

És ez több változást jelent a 600 000 szegény és idős iowani lakosság egyharmada számára, akik a Medicaidtől függenek egészségügyi ellátásban.

A Human Services és az AmeriHealth közötti levelezés középpontjában az értelmi fogyatékosság alóli mentesség lakossága áll. Ez egy körülbelül 11 250 Iowa Medicaid-ben részesülő csoport, akik drágább szolgáltatásokat kapnak, például felnőtt napközit, amely lehetővé teszi számukra, hogy otthonukban maradjanak.

Az AmeriHealth jelentése szerint a lakosság több mint 80 százaléka szerepel a tervében.

Az AmeriHealth felbérelte a Wakely-t, az atlantai székhelyű nemzeti aktuáriusi tanácsadó céget, hogy hasonlítsa össze a Human Services 2015-ös adatait, amelyeket a Human Services a fizetési ráták meghatározásához használt a vállalat 2016-os tényleges költségeivel.

Wakley arra a következtetésre jutott, hogy az AmeriHealth költségei 31 százalékkal meghaladták a kamatláb-megállapítási feltételezéseket az állam adataihoz képest, amelyek a Milliman nemzetközi aktuáriusi cég biztosításmatematikai számításait alkalmazták.

Az állam által fizetett díjak és a költségek közötti különbség havonta 1065 dollárral több volt tagonként.

Ez több mint 53 millió dolláros hiányt okozott az AmeriHealth számára a 2016-os kilenc hónap során, amikor a vállalat Iowában működött, zárta Wakley.

Az AmeriHealth és az Iowa Human Services tisztviselői is megkérdőjelezték a másik fél kamatláb-számításait a 2017. április 13-tól június 8-ig tartó levelezésükben.

Május 30-án Mikki Stier – aki akkoriban a Medicaid igazgatója volt, jelenleg pedig az osztály igazgatóhelyettese – visszautasította az AmeriHealth hat adatkérését, mondván, hogy a programköltségekkel kapcsolatos információk sértik a védett adatokat.

Ezek a kérések általában olyan összesített adatokra irányultak, amelyek összehasonlítják a Medicaid teljes programköltségét 2016-ban az AmeriHealth-hez rendelt Medicaid-címzettek költségeivel.

Az AmeriHealth kérésének összesített jellege azonosíthatatlanná tette a keresett információkat, és nem tekinthető védettnek – írta Harding június 7-i levelében.

"Az Iowa DHS megtagadása a kért anyagok benyújtását alapvetÅ‘en tisztességtelen, és lehetetlenné teszi (AmeriHealth) számára, hogy megértse az ügynökség által kiszabni kívánt tartományok alapjait, és annak megértését, hogy ez szükséges ahhoz, hogy bármilyen további módosítást alá lehessen írni" – mondta Harding. írt.

Június 29-re az AmeriHealth figyelmeztetései intenzívebbé váltak, jelezve aggodalmát amiatt, hogy Iowa nem használt pontos adatokat az árfolyamok kiszámításához.

A vállalat felvázolta a 15 százalékos "főkamat" emelését, 75 millió dolláros visszatérítést 2016-ra, valamint megállapodást egy igazságosabb eljárás kidolgozásáról a következő években meghatározott kamatlábakra vonatkozóan.

Az AmeriHealth „nem tudja elviselni az állam újabb hosszadalmas késedelmét” – írta Harding június 29-én. „Szorgalmasan és jóhiszeműen megpróbáltunk együttműködni az állammal annak érdekében, hogy a jelenlegi kamatperiódus vége előtt megállapodásra jussanak, annak ellenére, hogy az állam jelentős és ismétlődő késedelmek a szerződésből eredő alapvető problémák megoldásában.”

Matt Highland, a Human Services szóvivője bizalmát fejezte ki az állam kamatláb folyamata iránt, mondván, hogy az árfolyamok a legfrissebb rendelkezésre álló adatokon alapulnak, és megjegyezte, hogy a Milliman, az államot segítő aktuáriusi társaság több mint tucat másik állam számára nyújt hasonló szolgáltatásokat.

"Milliman több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a fÅ‘kapitányság fejlesztésében" – mondta Highland.

Az AmeriHealth elutasította a Register interjúkérését, ehelyett egy mondatos nyilatkozatot adott ki Joshua Brett szóvivőn keresztül: "Hónapokig tartó megbeszélések után nem tudtunk megállapodni Iowa állammal a szerződések jövőbeni díjairól és feltételeiről."

Medicaid matematika, örök probléma

Az újonnan kiadott dokumentumok legalább a második olyan eset, amikor jelentős kétségek merültek fel az iowai Medicaid matematikával és a program irányítását magáncégekre hárító erőfeszítések megvalósíthatóságával kapcsolatban.

Az első https://maasalong-official.top/hu/ eset 2015-ben volt, amikor Jean Slaybaugh, a Humán szolgáltatások pénzügyi vezetője a bíróságon azt vallotta, hogy a minisztérium nem tudott adatokat, listákat vagy jelentéseket készíteni a több mint 100 millió dolláros éves bevétel kiszámításához. megtakarítási becslések a privatizáció mögött.

Azóta a program irányítására felvett három cég azt mondta, hogy több száz millió dollárt veszítettek az iowai Medicaid program irányítása során.

A veszteségek arra késztették az állam vezetőit márciusban, hogy megállapodjanak abban, hogy Iowa és a szövetségi kormány 235 millió dollárt vállal a veszteségekből. Ezt a tervet a szövetségi kormány elutasította, és ehelyett lehetővé tette az állam számára, hogy módosítsa a korábbi kamatlábakat, hogy segítsen pótolni a hiányt.

A UnitedHealthcare és az Amerigroup a július 1-jén kezdődő pénzügyi évtől kezdődően 3,3 százalékos havi/tagonkénti összegemelést kapott az iowai Medicaid program irányítására fizetett havi/tagonkénti összegben – jelentették be a DHS tisztviselői ezen a héten.

Az új díjak becslések szerint évente 182,8 millió dollárral többe fognak kerülni, mint a program 2016. áprilisi indulásakor meghatározott kezdeti díjak. Ebből az összegből 147 millió dollárt a szövetségi kormány fizet.

Az állami előrejelzések szerint az Iowa Medicaid becslések szerint 4,3 milliárd dollárba kerül a július 1-jén kezdődő pénzügyi évben.

A Human Services szerint a kamatemelés összköltsége – a vállalatok veszteségeinek enyhítése érdekében kiigazított első évi kamatokhoz képest – 140,4 millió dollár a szövetségi és az állami kormányzat számára egyaránt.

Öt állam kivételével – Alaszka, Connecticut, Maine, Montana és Dél-Dakota – ma már magáncégeket használ Medicaid programjaik legalább egy részének kezelésére.

A szövetségi Medicare és Medicaid Services Központ (CMS) feladata, hogy jóváhagyja az államok által az irányított egészségügyi cégeknek fizetendő díjakat.

A jóváhagyások aktuáriusi tanúsítványt is tartalmaznak annak biztosítására, hogy a díjak megfeleljenek a megfelelő követelményeknek.

Az American Action Forum, egy washingtoni non-profit szervezet tisztviselői szerint azonban a „biztosításmatematikai megbízhatóság” megfoghatatlan fogalom, mivel a becslések folyamatosan változó tényezőkön alapulnak, amelyek magukban foglalják a betegek egészségügyi ellátását, valamint a törvények és költségek változásait.

Míg a túlzottan bőkezű adókulcsok az adófizetők pénzét pazarolnák, a túl alacsony kulcsok „ jelentős hátrányos következményekkel ” járhatnak, amelyek csökkentett ellátáshoz és a vállalatok állami szerződéseik felmondásához vezethetnek – írta az American Action Forum 2012-es összefoglalójában a témáról.

Az iowai Medicaid kezelésével megbízott két cég valószínűleg költségvetési akadályokba ütközik, ha az AmeriHealthnek igaza van abban, hogy a kamatlábakat túl alacsonyan határozták meg – mondta Robert Book, az AAF tanácsadója, aki a Medicaid díjairól írt.

„Nehéz lenne egy vállalatnak eldöntenie, hogy elfogad-e egy szerződést, ha nincs elegendő információja a lefedni kívánt lakosságról” – mondta Book.

A szövetségi kormány korábbi vezető Medicaid-adminisztrátora be akar fektetni Iowa vitatott Medicaid menedzselt gondozási programjába. Így tesz az ország egyik legnagyobb egészségügyi vállalata is.

Ez a hír hétfőn érkezett, amikor az állami tisztviselők nyilvánosságra hozták, hogy két ajánlatot kaptak olyan cégektől, amelyek segíteni akarnak Iowa 5 milliárd dolláros Medicaid programjának lebonyolításában, amely iowaiak egyötödének egészségügyi ellátását fedezi.

Az egyik ajánlat a Centene-től, egy missouri székhelyű cégtől érkezett, amely országosan a Medicaid menedzselt gondozási piacának legnagyobb szereplőjeként írja le magát. A másik ajánlatot a Trusted Health Plan, egy jóval kisebb, washingtoni székhelyű cég tette. A Trusted bizonyítványa szerint az igazgatótanács elnöke Tom Scully, aki George W. Bush volt elnök alatt a Centers for Medicare and Medicaid Services igazgatója volt.

A két cég az AmeriHealth Caritas leváltására pályázik, amely tavaly ősszel kiszállt Iowa privatizált Medicaid programjából, miután több száz millió dollárt veszített a projekten. Az iowai humánszolgáltatási minisztérium közölte, hogy május 1-jéig egy vagy két helyettesítőt kíván választani, és 2019. július 1-jétől elkezdi segíteni Iowa két meglévő menedzselt gondozási vállalatát a Medicaid program lebonyolításában.

A Centene szerint országszerte több mint 12 millió tagja van, beleértve a Medicaid résztvevőit 21 államban. Az Egészségügyi Terv megbízható vezetői hétfőn azt mondták, hogy Washingtonban és Detroitban 50 000 tagjuk van.

Scully egy hétfői telefonos interjúban elmondta, hogy viszonylag kis játékosnak lenni előnyt jelenthet a Trusted Health Plan számára. „Éhesek vagyunk, és keményen akarunk dolgozni” – mondta. "Iowa jó kihívás lesz számunkra."

Scully elmondta, hogy a cégnek szilárd tőkéje van magánbefektetési alapokból. Elmondta, hogy körülbelül három éve érdeklődött a cég iránt, mert látta, hogy annak vezérigazgatója, Tommy Duncan hogyan segített Washington szegény területeinek lakóinak ellenőrzése alatt tartani egészségi állapotát, és elkerülni a költséges kórházi ellátást igénylő komplikációkat.

A Centene számos más egészségügyi ellátási ágban is részt vesz, beleértve a Medicare Advantage terveket és az Affordable Care Act alapján értékesített egyéni egészségbiztosítási kötvényeket.

A Centene 2015-ben licitált az első Iowa Medicaid menedzsment szerződésre, de négy másik céggel szemben kikapott. Centene és két másik vesztes pályázó ezután bírósághoz fordult az állammal, és azt állítva, hogy a licit tisztességtelen volt.

This entry was posted in health. Bookmark the permalink.

Comments are closed.